miercuri, 11 februarie 2015

Faţetele Hiperconectivităţii




Arta plastica contemporana romaneasca


Galeria Galateea, Bucuresti


11 februarie - 5 martie 2015






Artisti:

Regina Alfery/ Michael Schreiber . Bianca Boeroiu . Gabriel Brojboiu . 
Lucia Lobonț . Romana Mateiaș . Adela Bonaț Mărculescu . 
Adrian Moise . Alexandra Mureșan . Ileana Oancea . Aniela Ovadiuc . 
Anca Sâmpetrean . Oana Maria Stoica

Curatori:
Raluca Băloiu și Simona Antoniu

Expoziţia Faţetele Hiperconectivităţii"face parte dintr-un amplu program curatorial de artă vizuală, iniţiat de Asociaţia Many Colors ȋn anul 2012 și realizat ȋn parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din Romȃnia. Ediţia din acest an urmărește extinderea platformei de comunicare artistică ȋn plan local și internaţional, facilitȃnd schimbul de idei dintre artiști și publicul larg. 

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 11.02 – 05.03. 2015.

Mijloacele media ne invadează spațiul personal, atunci când le utilizăm în exces. Rețelele de socializare ca facebook-ul sau twitter-ul iau în stăpânire spațiul real. Tipul de mesaj diseminat prin aceste mijloace este creat după modelul oralității interpersonale. Oralitatea virtuală creează un sistem de comunicare fără mesaj, care nu impune un tip de reflecție, doar mecanisme de reacție imediate. Consecințele acestui tip de comunicare sunt transformarea gesturilor și a reacțiilor în stereotipuri. Oare își poate stăpâni omul contemporan toate acele manifestări care-l scot din firesc, degenerându-l, depersonalizându-l?
Prin tematica aleasă ne propunem să aflăm ce provocări vizuale creează hiperconectivitatea ca mijloc de comunicare prin intermediul unui sistem tehnologic artificial.
Termenul “hiperconectivitate” s-a născut din studiile canadienilor Anabel Quan-Haase și Barry Wellman asupra comunicării mediate de multiplele mijloace de comunicare (de rețelele de socializare, de telefon, precum și de alte servicii de acest gen).
Raluca Băloiu


Manager proiect: Simona Antoniu
Asistent manager: Irinel Moldoveanu
Organizator: Asociatia ManyColors

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu