miercuri, 25 ianuarie 2023

Școala de altădată

 


Muzeul Național de Istorie a României 


București 


ianuarie - februarie 2023




    O nouă expoziție a Asociației Muzeul Jucăriilor poate fi văzută la Muzeul Național de Istorie a României.

    Școala de altădată este o expoziție tematică realizată de Asociația Muzeul Jucăriilor în care am reunit toate obiectele legate de școala românească.

    Exponatele prezentate în această expoziție încearcă să creioneze o istorie vizuală a școlii românești din ultima sută de ani.

   În această expoziție se regăsesc peste o mie de accesorii școlare fabricate în perioada interbelică și în perioada comunistă : manuale școlare, globuri pământești, uniforme școlare, bănci de școală, ascuțitori creioane, caiete școlare, creioane, gume de șters, stilouri, tocuri, pixuri, călimări cerneală. acuarele, penare, numărători, tăblițe ardezie de scris, cretă, matricole, ghiozdane, fotografii de epocă originale cu școala de altădată, diplome, insigne și alte documente pionieri și străjeri, carnete elev, planșe școlare, reviste și cărți cu tematică școlară și multe altele.

   De asemenea în expozițiile noastre se regăsește și o selecție de oracole și jurnale școlare din colecția noastră de câteva sute de astfel de exemplare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu