marți, 12 iulie 2022

Chemarea Camino

 


Galeria Labirint 


Iași 


11 - 20 iulie 2022




   Până la 20 iulie se poate vizita expoziția Chemarea Camino. O inedită incursiune în culisele pelerinajului celebru Camino de Santiago. Expoziția se află în Galeria Labirint.

   Camino de Santiago sau Calea Sfântului Iacob, este numele unuia dintre cele mai cunoscute trasee de pelerinaj prin Spania, toate având ca punct de sosire orașul Santiago de Compostela, unde se află rămășițele Sfântului Iacob. Anual, ajung pe jos la Santiago de Compostela peste 150.000 de pelerini şi aproape 3 milioane de turişti de pe toate continentele.

    Cele patru rute de pelerinaj, împreună cu toate catedralele şi bisericile, spitalele şi adăposturile pentru pelerini, fac parte din Patrimoniul Umanităţii.

    Cel mai aglomerat este El Camino Frances, traseul inițial al pelerinilor, care pleacă din orașul francez Saint-Jean-Pied-de-Port și are 769 de kilometri.

    O altă rută este și El Camino del Norte unde a fost mutat traseul Francezului în timpul stăpânirii maure din sudul Peninsulei Iberice. Aceasta trece prin nordul extrem al Spaniei, plecând din Irun, de-a lungul a 840 de kilometri. Există și alte variante Camino La Plata Primitivo, Portughez, Catalan, Baztanes și chiar unul Englez.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu