joi, 23 iunie 2022

La Porțile Soarelui - Sânzienele

 


Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti 


București


24 iunie 2022




    În cadrul evenimentului, vizitatorii mari și mici vor învăța multe lucruri despre plante: de la culori și forme, până la proprietățile lor curative, în cadrul unor ateliere care vor fi susținute de studenți ai Universității Naționale de Arte București - Departamentul Arte textile și Design Textil, clasa conf. univ. dr. Daniela Frumușeanu și de profesorul biolog Gianina - Ionela Marinescu, din Zimnicea, jud. Teleorman. Obiceiurile de odinioară, pe care oamenii le practicau în ziua de Sânziene, vor fi reconstituite de membrii Ansamblului Vatra Hărmanului din Brașov.

    Copiii și adulții vor avea ocazia de a participa la atelierul de confecționat coronițe din sânziene. De asemenea, cei care doresc să afle cum se coase și brodează o ie pot participa la atelierul intitulat Călători prin tradiții... de vară.

    Și nu în ultimul rând, vizitatorii vor avea are ocazia să își cumpere de la târg, de la meșterii populari prezenți la eveniment produse din registrul țesăturilor și nu numai – ii, cămăși, ștergare, brâie, marame, trăistuțe, opinci, podoabe și alte accesorii, flori, produse de sezon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu