vineri, 10 iunie 2022

Instantanee din trecut… Fotografii ale Brătienilor

 


Muzeul Național Brătianu 


Ștefănești 


24 mai - 19 august 2022




    În perioada 24 mai – 19 august 2022, la Muzeul Național Brătianu poate fi văzută expoziția temporară Instantanee din trecut… Fotografii ale Brătienilor, aflate în patrimoniul Muzeului Național Brătianu.

    Anterior naționalizării conacului (1949), la Florica era o colecţie impresionantă de fotografii ale familiei Brătianu. „În afară de cărţi – îşi amintea Constantin Argetoianu – podoaba cea mai interesantă a casei de la Florica era nesfârşita colecţie de amintiri fotografice, instantanee din viaţa lui Brătianu cel bătrân, dar mai ales din a lui Ionel, încadrate – fie câte una, fie mai multe la un loc – şi agăţate pe toţi pereţii, în locurile pe care dulapurile cu cărţi mai lăsau disponibile, dar mai ales de-a lungul scărilor şi coridoarelor.”

    Din păcate, în anii comunismului, multe fotografii au dispărut pentru totdeauna. Însă o parte dintre cele care au supraviețuit timpului și timpurilor este la Muzeul Național Brătianu, expusă în cadrul acestei expoziții temporare.

    Alături de fotografii, spațiul expozițional este îmbogățit cu lucrări realizate de inginerul Constantin Samoilă, în tehnica metaloplastiei, lucrări care evocă membri ai familiei Brătianu și domeniul acestora de la Florica.

Echipa Muzeului Național Brătianu vă dorește „plimbare” plăcută în expoziție!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu