luni, 30 mai 2022

Zilele MNLR

 


Muzeul Național al Literaturii Române 


București 


31 mai 2022




    Muzeul Național al Literaturii Române vă invită marți, 31 mai 2022, de la ora 17:00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu 8, la Dezbaterea-prezentare: 65 de cuvinte cu care nu te-ai întâlnit încă și povestea lor.

Prezintă: Cristian Moroianu, CSI, Institutul Național de Lingvistică Iorgu Iordan – Al. Rosetti.

    De unde vin unele cuvinte? Care este povestea lor? Noi ne vom întâlni doar cu 65 dintre ele, le vom afla etimologia, modul în care au primit noi sensuri de-a lungul timpului și felul în care s-au transformat, au călătorit dintr-o țară în alta și au ajuns până la noi, astăzi, în forma pe care o cunoaștem din dicționar.


   Muzeul Național al Literaturii Române vă invită marți, 31 mai 2022, de la ora 19.00, în Sala Perpessicius, Sediul MNLR, Strada Nicolae Crețulescu 8, la Dezbaterea Libertatea de a spune ce gândești, Călin Andrei Mihăilescu în dialog cu Eugen Ciurtin.

   Sunteți invitați la o incursiune în istoria teoriilor filosofice și veți afla povestea curajului unor gânditori, de la Socrate până în zilele noastre, care au ales libertatea de exprimare și nu au preferat, precum alții, beneficiile facile, aprobările autorităților publice sau succesul obținut cu puține eforturi.


   Muzeul Național al Literaturii Române vă invită marți, 31 mai 2022, de la ora 19:30, în Grădina MNLR, Strada Nicolae Crețulescu 8, să aflați Cum ne luăm rămas-bun de la luna mai? În cadrul proiectului Un poet, un prozator, un vin #3. În fapt, o degustare de lecturi și vin.

Moderator: Doina Ruști. Invitați: Ramona Boldizsar și Allex Trușcă. 

   Allex Trușcă, absolvent al Facultății de Automatică și al unui master în Business Management (n. 1982), este pasionat de istorie și mitologie medievală. Scrie proză în registru fantastic, fiind autorul romanelor Nebunul alb (2019) și Cealaltă regină (2018). Cel mai recent roman al său este I put a spell on you… (2020), pentru care a primit Premiul pentru cel mai bun roman (SFFH), AntareSFest. În mod curent, publică proză scurtă, în reviste și în antologii.

   Poetă, mamă, blogger, promoter cultural & expertă la visat cu ochii deschiși și inventat povești, Ramona Boldizsar (n. 1993, Vrancea) a debutat în 2021 cu volumul de poezie Nimic nu e în neregulă cu mine. A publicat poezie și proză în diverse reviste culturale și platforme online. Scrie constant pe http://ramona.boldizsar.ro - despre cărți, filme, evenimente, viață și alte întâmplări.       În prezent locuiește în sudul țării unde inventează constant povești cu omizi și crocodili pentru fetița ei.

Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag!

***Muzeul Naţional al Literaturii Române

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu