luni, 11 aprilie 2022

Reconstrucții istorice în miniatură

 


Andrei Mențeanu 


Muzeul Național de Istorie a României, București


13 aprilie - 13 mai 2022





Proiectul expozițional reprezintă rezultatul colaborării dintre Andrei Mențeanu, 

scenograf și student-doctorand al Universității Naționale de Arte București, și muzeu.

    Expoziția - curatoriată de dr. Cornel Ilie, director adjunct al Muzeului Național de Istorie a României și de prof. univ. dr. habil. Cosmin Petru Paulescu, în cadrul Universității de Artă din București - cuprinde o serie de machete cinematografice și fotografii ale acestora, ce înfățișează reconstituiri istorice din perioada celui de-al Doilea Război Mondial de pe teritoriul Ucrainei. Respectând cu exactitate arhitectura reliefului urban și rural unde s-au desfășurat luptele, discursul expozițional își propune să aducă în atenție istoria militară, în format tridimensional, la scară perspectivală și în format fotografic.

    În cadrul expoziției sunt incluse o serie de fotografii, realizate în așa fel încât să ofere vizitatorilor ocazia de a experimenta efecte cinematografice reale, și două reproduceri, în miniatură, a unor conflicte care s-au desfășurat pe teritoriul Ucrainei în anul 1943.

Conceptul artistic al lui Andrei Mențeanu, început cu doar câțiva ani în urmă, pare ca o premoniție la evenimentele teribile care se petrec acum sub ochii noștri.

 

Expoziția poate fi vizitată, în perioada 13 aprilie - 13 mai 2022, 

de miercuri până duminică, între orele 10:00-18:00.

Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu