joi, 10 martie 2022

Muzeul - locul regăsirii

 


Muzeul Dunării de Jos 


Călărași 


11 martie - 30 aprilie 2022





    Bunurile culturale prezentate în această expoziție au fost achiziționate de Muzeul Dunării de Jos în perioada anilor 2017 – 2021 de la dl. Dobre Constantin și de la dl. Chiriac Daniel sau au fost donate acestuia de dna. Simionescu Rodica, de dna. Purcărea Lucia, de dna. Bobârcea Doina, de dna. Chesaru Alexandrina, de dl. Șebe Gabriel, de dna. Neagu Iuliana-Adriana, de dna. Iacob Alina-Rodica-Vestirea și de dl. Cristescu Mircea.

    Totuși, expoziția nu vorbește atât despre obiecte, cât despre oameni: despre obiceiurile lor, despre îndeletnicirile lor, despre portul lor și despre sârguința, măiestria și priceperea acestora. Este o expoziție ce reflectă sufletul poporului român: trudit, muncit, dar totodată, iubitor de frumos.

   Astfel, vă sunt aduse în prim-plan, obiecte folosite în atelierele de tâmplărie, obiecte din ceramică, porțelan, argint și din alamă folosite de-a lungul timpului la servirea mesei, obiecte de port popular și ștergare țesute și cusute cu migală la lumina lămpii, obiecte pe care le puteți admira până la sfârșitul lunii aprilie. 

Muzeograf,

Daniela Fulga

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu