miercuri, 16 martie 2022

Evocarea Mitropolitului Bartolomeu

 


Lansare de carte 


Alexandru Moraru 


Muzeul Mitropoliei Clujului 


17 martie 2022





Dragi prieteni ai Muzeului Mitropoliei Clujului,

    Reluăm în acest an tradiția serilor culturale organizate la Muzeul nostru cu un regal istoriografic și muzical prilejuit de evocarea Mitropolitului Bartolomeu (Valeriu) Anania și de lansarea volumului Academicianul Ioan Lupaș și Ortodoxia românească. Atitudini avându-l ca autor pe Pr. Prof. Univ. Dr. Alexandru Moraru.

     Lucrarea, apărută în condiții grafice deosebite la Editura Renașterea a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, reunește un număr de 10 studii dedicate de către autor ilustrului preot, istoric și academician Ioan Lupaș, un om care a însemnat atât de mult pentru Biserica Ortodoxă din Transilvania, pentru Eparhia Clujului, pentru istoriografia românească și pentru viața universitar-academică a urbei transilvane.

    Evenimentul, care va avea loc la Muzeul Mitropoliei Clujului în data de 17 martie (joi) 2022, începând cu ora 19:00, va fi înnobilat prin participarea și cuvântările ÎPS. Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, a Acad. Prof. Univ. Dr. Ioan Bolovan, a Pr. Prof. Univ. Dr. Ioan Chirilă și a Prof. Univ. Dr. Șerban Turcuș, precum și de recitalul la pian oferit celor ce vor fi prezenți de către D-ra. Maria Taloș.

Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu