sâmbătă, 26 martie 2022

Două decenii sub semnul Expresionismului Arhetipal

 


Arta plastică contemporană românească 


Constantin Severin 


Casa Filipescu-Cesianu, București


30 martie - 8 mai 2022




   Casa Filipescu-Cesianu, din componența Muzeului Municipiului București, va găzdui, începând de joi, 31 martie 2022, la sediul său din Calea Victoriei nr 151, expoziţia de pictură Constantin Severin – Două decenii sub semnul Expresionismului Arhetipal 2002-2022, organizată de Asociaţia Eudaimonia Europa. Vernisajul expoziției are loc miercuri, 30 martie, începând cu ora 17:00.

    Binecunoscut în lumea întreagă, nu numai ca pictor, ci şi ca scriitor, Constantin Severin este fondator și reprezentant al expresionismului arhetipal, un curent artistic extins și apreciat la scară mondială, pe care l-a fondat în Bucovina natală, în anul 2001.

   Cu ocazia vernisajului, va fi lansat volumul de poeme Vieţile pictorilor, autor Constantin Severin, publicat recent de editura „Eikon” din București.

    Evenimentul este gândit ca o interferenţă a artelor - pictură, literatură şi muzică - prin invitarea cunoscutului cvartet Arpeggione care va susține un recital pentru publicul prezent la eveniment.

    Catalogul bilingv (română/engleză) al expoziției, realizat de talentatul designer Valentin Averitai, cu texte semnate de Adina Rențea (curator și organizator), Helen Gørrill (istoric și critic de artă din Marea Britanie) și Toti O’Brien (muzician, scriitor și artist vizual din SUA), va fi distribuit gratuit la vernisaj.

***Mai multe detalii vă invităm să citiți aici: https://fb.me/e/3aQHLB6Bz

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu