sâmbătă, 12 februarie 2022

Ziua Națională a Lecturii

 


Muzeul Național al Literaturii Române 


București 


prima ediție, 15 februarie 2022





 

   În Sala Perpessicius, sediul MNLR, Strada Nicolae Crețulescu 8, cu ocazia Zilei Naționale a Lecturii, 15 februarie 2022, de la ora 20:30, vă invităm să participați la o lectură din romanul Vara în care mama a avut ochii verzi de Tatiana Țîbuleac.

Participă actorii: Rodica Mandache și Marius Manole.

    Tatiana Țîbuleac și-a făcut debutul editorial cu Fabule moderne iar cea de-a doua carte Vara în care mama a avut ochii verzi a apărut în 2017 la Editura Cartier, în colecția Rotonda. Cartea a fost distinsă cu Premiul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova (2017), Premiul revistei Observator cultural și Premiul Observator Lyceum (2018). Romanul a apărut în franceză, spaniolă, norvegiană, germană și poloneză. Ediția spaniolă, apărută în 2019 la Editura Impedimenta, a câștigat Premiul European Cazino de Santiago. Grădina de sticlă, al doilea roman al Tatianei Țîbuleac, apărut în 2018 la Editura Cartier, a fost distins cu Premiul Uniunii Europene pentru Literatură (2019), fiind tradus în franceză, spaniolă, bulgară și albaneză.

   Persoanele care doresc să participe la evenimentele care au loc la sediul expoziției de bază a MNLR (Strada Nicolae Crețulescu) sunt invitate să facă o rezervare la programe@mnlr.ro sau pe WhatsApp, la numărul 0736.598.451 (Gabriela Toma).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu