vineri, 11 februarie 2022

De Ziua Națională a Culturii

 


Muzeul de Artă Contemporană George Apostu 


Bacău 


15 februarie 2022




   În data de 15 februarie, ce se suprapune în mod fericit zilei de naștere a unor personalități care au marcat profund evolția culturii naționale – Titu Maiorescu și Spiru Haret – Centrul de Cultură George Apostu” va marca Ziua Națională a Lecturii, sărbătoare ce debutează în acest an în calendarul aniversărilor culturale din România, din dorința de a promova exercițiul lecturii pe tot parcursul vieții.

    O inițiativă lăudabilă, pentru că lectura – e un fapt dovedit științific – întreține și sporește inteligența, crește șansele de reușită în viața profesională, dezvoltă spațiul cognitiv și competențele de comunicare și, un aspect deloc minor, ne permite să ne deplasăm cu multă eleganță în spațiul propriei noastre imaginații. 

    Organizate sub titulatura-îndemn Nulla dies sine linea, activitățile culturale se vor derula în spațiul Bibliotecii instituției și vor aduce în prim-plan entuziasmul, energia creativă și libertatea nesupusă a tinerilor ce activează în cadrul Cercului de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău, coordonator prof. Laura Huiban. Programul cuprinde prelegeri introductive în Istoria scrierii, discuții pe marginea importanței actului lecturii și, nu în ultimul rând, exerciții de lecturare a unor texte inspiraționale efectuate de elevii Cercului de Jurnalism.

    Pentru anul 2022, programul cultural al Centrului de Cultură George Apostu se desfășoară sub genericul Trecut și Viitor – Paradigme ale Ființării.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu