miercuri, 26 ianuarie 2022

Pe simezele brăilene

 


Arta plastică contemporană românească


Galeriile de Artă Brăila 


ediția a III-a, 26 ianuarie - 20 februarie 2022




    Asociația Culturală HXA Art Gallery în parteneriat cu Filiala Brăila a UAPR si Centrul de Creație al Consiliului Județean Brăila, vă invită marti, 1 februarie 2022, ora 17:00, la vernisajul expoziției Artă Plastică Contemporană din România, Ediția a III-a

În deschidere: Gheorghe Mosorescu, Președinte Filiala Brăila a UAP din Romania

Prezintă: Ana Amelia Dincă, Critic de artă și Ami Vasilescu, Art manager și curator al expoziției

Proiectul cultural Artă Plastică Contemporană din România - APCOR promovează arta contemporană și artiștii români, ajungând deja la a III-a ediție.

     Prima expoziție din ediția a III-a și-a deschis porțile pe 2 iulie 2021, la Galeriile Cozia Pasaj ale Filialei Râmnicu Vâlcea, urmată de expozițiile de la Muzeul Județean Gorj, de la Muzeul Castelul Corvinilor din Hunedoara și de a IV-a, de la Complexul Muzeal Bistrita Năsăud.

     În cadrul primelor două ediții au fost organizate 13 expoziții itinerante, găzduite pe simezele unor muzee și galerii de artă cunoscute, din țara noastră.

"În cadru acestei expozitii, artiștii sunt reuniți sub tema genezei, care face parte din însăși ființa noastră. În stiluri și maniere de lucru variate, de la figurativul interpretat la abstract și expresionism, plasticienii concep tema genezei în funcție de propriul areal imagistic, de raportarea la structuri vizuale arhetipale, relaționate cu zone culturale și istorice". (Ana Amelia Dincă)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu