marți, 12 octombrie 2021

Boholț - colț de Rai

 


Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine 

de la Dunărea de Jos 


Galați 


12 octombrie 2021




    Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos Galați, în parteneriat dl. Vasile Joanta- președintele Asociației Pro Boholț, vă invită la vernisajul expoziţiei Boholț - colț de Rai, marți, 12 octombrie 2021, începând cu ora 17:00, în Sala de expoziții temporare Sergiu Dumitrescu.

     Expoziția  vine în întâmpinarea publicului cu un număr de 62 tablouri, selectate din lucrările realizate în timpul taberelor de creație organizate de dl. Vasile Joanta, în perioada 2012-2020, ce ilustrează satul românesc autentic, artiștii fiind invitați să surprindă cele mai frumoase şi autentice  imagini pe care să le transpună, cu talent și mult suflet, pe pânză.

     Expoziţia Boholț-colț de Rai urmăreşte să pună în circuitul cultural și artistic imaginea unui colț de rai, a unui sat cu oameni autentici, cu chipuri brazdate de muncă și rugăciune. Astfel, evenimentul îsi propune un moment de reflecţie asupra moştenirii spirituale și artistice lăsate de bunicii noştri şi, totodată, îndeamnă spre o responsabilizare în vederea conservării valorilor patrimoniale, a caselor străvechi, a locurilor dragi, peste care să nu se aștearnă niciodată uitarea.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada octombrie - decembrie 2021,

de marți până sâmbătă, între 09:00 – 17:00.

Accesul este gratuit tuturor categoriilor de persoane, pe întreaga perioadă de expunere și se va face cu respectarea normelor sanitare în vigoare!.

Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu