joi, 30 septembrie 2021

Pe simezele ieșene - Film. Muzică. Desen

 


Arta plastică contemporană românească 


Ilia Tudose 


Galeria Labirint, Iași 


30 septembrie 2021




    Casa de Cultură Mihai Ursachi a Municipiului Iași găzduiește în cadrul Galeriei Labirint expoziția de desen a tinerei Ilia Tudose Film. Muzică. Desen. Vernisajul va avea loc joi, 30 septembrie 2021, începând cu ora 19:00, avându-l curator pe criticul de artă Maria Bilașeveschi.

   Ilia Tudose are 16 ani și, în prezent, este elevă în clasa a-X-a la Colegiul Național Emil Racoviță, Specializarea Filologie. Pasionată de muzică, literatură și film, tânăra a cochetat cu desenul și modelajul de mică, fiind atrasă de orice formă de exprimare creativă. De-a lungul timpului, Ilia a frecventat cercuri de desen și modelaj pentru copii, sub îndrumarea artiștilor Felix Aftene și Ionela Mihuleac.

    Pasiunea pentru portret a fost descoperită de curând, în anul 2018, când a început să creioneze chipurile unor cunoscute personalitați din lumea filmului și a muzicii rock dintre care: Tarja Turunen, Simone Simons, Floor Jansen, Axl Rose, Jon Bon Jovi, Elvis Presley, Steven Tyler, Slash, Mick Jagger, Audrey Hepburn, Liv Tyler, Darth Vader, Marilyn Monroe, Lana del Rey, Natalie Portman- Padme Amidala, Emilia Clarke- Daenerys Targaryen, Angelina Jolie. Expoziția face parte dintr-un amplu proiect de susținere și promovare a tinerilor talentați din județul Iași.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu