sâmbătă, 18 septembrie 2021

Pe simezele clujene - Întoarcerea la inocență

 


Arta plastică contemporană românească


Andor Komives


Muzeul de Artă Cluj-Napoca 


16 septembrie - 3 octombrie 2021




   Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituţie publică de interes judeţean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, organizează în parteneriat cu Asociația KAndor, în perioada 16 septembrie - 3 octombrie 2021, expoziţia retrospectivă Întoarcerea la inocență care valorifică creația artistului Andor Kőmives. Recunoscut deopotrivă prin calitatea sa de cadru didactic al Universităţii de Artă şi Design Cluj-Napoca și prin contribuția sa exemplară la fenomenul artistic contemporan, Andor Kőmives a creat o operă vizionară, care nu încetează să impulsioneze noi demersuri de receptare și de valorificare expozițională.

   Expoziția Întoarcerea la inocență se va deschide pentru vizitare începând din data de 16 septembrie 2021.

   Vernisajul va avea loc în data de 20 septembrie 2021, începând cu ora 18:00, când va avea loc și lansarea catalogului expozițional, în prezența familiei artistului, reprezentată prin doamna Șoimița Mirela Kőmives, domnul Loránd Emánuel Kőmives, alături de care vor participa și reprezentanții Asociației KAndor, creată special pentru promovarea operei artistului.

   Expoziția Întoarcerea la inocență, curatoriată de dr. Ioana Savu Gruiță și de dr. Dan Breaz, își propune să aducă în atenția publicului lucrări de pictură, care provin din colecția familiei și se individualizează printr-o accentuată semnificație metafizică și existențială.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu