duminică, 22 august 2021

În lumina culturii - opera lui Anghel Saligny

 


Muzeul de Istorie Teodor Cincu 


Tecuci


23 august - 20 septembrie 2021





    Evenimentul este realizat sub egida Bibliotecii Academiei Române, de către Asociația pentru educație socio-emoțională Combat Stress RO din București, în cadrul proiectului național Valori și modele naționale în educația românească, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură Galaţi, Serviciul Judeţean al Arhivelor Naţionale Galaţi, Serviciul Judeţean al Arhivelor Naţionale Brăila, Muzeul Portului Constanța, Muzeul CFR București, Societatea Națională a Sării SALROM – Sucursala Târgu Ocna, Asociația Psiterra din Iași.

   Vor fi expuse în ziua vernisajului obiecte care au aparținut marelui savant român Anghel Saligny, alături de mistria de argint cu care Regele Carol I a pus piatra de temelie a Portului Constanța.

   Anghel Saligny s-a născut la 19 aprilie 1854 la Şerbăneşti, județul Tecuci (astăzi localitatea Lieşti, județul Galați); în apropiere de Tecuci se află fostul amplasament al Podului de la Cosmești proiectat de Anghel Saligny. După București, Constanța, Cernavodă și Galați, expoziția ajunge și în orașul nostru unde va putea fi vizitată în perioada 23 august – 20 septembrie 2021.

Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu