joi, 5 august 2021

Ex-Libris. Sculptură în metal

 


Arta plastică contemporană românească


Alexandru Podea


Galeria Națională de Artă Forma, Deva


3 - 20 august 2021




    Alexandru Podea (n. 1965 Hunedoara) este Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România - Filiala Hunedoara și președintele Filialei Hunedoara a UAP din România.

    Lucrările din metal au fost expuse în expoziții personale și de grup în țară și străinătate. Dintre expozițiile personale, este de remarcat cea de la Palatul Parlamentului, sala C. Brâncuși.

    "Ne regăsim sau nu ne regăsim în aceste lucrări? Aceasta este întrebarea. Eu, personal, mărturisesc că mă regăsesc în foarte multe dintre ele, cred că și dumneavoastră. Lucrările de aici, toate și fiecare în parte, au un mesaj, devin etice. De prea multe ori am văzut lucrări moderne și nu știi... asta a ieșit sau asta a vrut să spună artistul, ceva ce nu înțelegi nici tu nici ei, le lipsește mesajul, este vorba de artiști tributari unor dogme. Aici este vorba de cu totul altceva, de o formulă de comunicare foarte precisă, de data aceasta în metal, care se conformează ideii și nu invers." (Radu George Serafim, critic de artă, realizator TVR)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu