luni, 12 iulie 2021

10 povești și rețete pierdute prin Deltă

 


Lansare de carte 


Teodor Hossu-Longin 


Casa Avramide, Tulcea 


30 iulie 2021




    Vă invităm vineri, 30 iulie 2021, ora 19:00, la Casa Avramide, la un eveniment de excepție! Teodor Hossu-Longin lansează la Tulcea cartea-album intitulată 10 povești și rețete pierdute prin Deltă (cu 100 de fotografii de Valeriu Leonov).

    Teodor Hossu-Longin (n. 1972, București) a publicat la 26 de ani volumul de proză scurtă Crima şi alte povestiri (Editura Cartea Românească), fiindu-i decernat premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România. După o pauză de 20 de ani, în care s-a dedicat jurnalismului de televiziune, revine în lumea prozei românești, în 2017, cu romanul Mortua Est (care şi primeşte premiul editurii Cartea Românească pentru proză), devine membru al Uniunii Scriitorilor din România, iar în noiembrie 2018 lansează un nou volum de proză scurtă: 13, cu noroc (Editura Paralela 45).

   După ce primul tiraj al romanului Mortua Est a fost epuizat în 8 luni, în februarie 2019 este tipărită ediția a doua, la Editura Paralela 45. În martie 2020 îi apare la Editura Hyperliteratura, cartea-album 10 povești și rețete pierdute prin Deltă, în urma celei mai mari campanii de crowdfunding din România în care s-au comandat 500 de cărți și s-au strâns peste 33.000 lei, suma acoperind cheltuielile de tipar. A publicat nuvele și fragmente din roman în revistele Contemporanul, Luceafărul de dimineaţă, Viaţa Românească şi Cenaclul de la Păltiniș și a coordonat volumele Oamenii mari care au făcut România Mare, Credința nepieritoare, Reeducarea de la Pitești și Față în față cu generalul Ion Mihai Pacepa (Editura Hyperliteratura), semnate Lucia Hossu-Longin.

Vă așteptăm!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu