duminică, 13 iunie 2021

În cercul marelui balans/Pandemia albastră

 


Lansare de carte


Nicolae Croitoru


Muzeul Național al Literaturii Române, București


17 iunie 2021




    Muzeul Național al Literaturii Române vă invită joi, 17 iunie 2021, de la ora 16:00, în Grădina MNLR din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, la evenimentul de lansare a volumelor În cercul marelui balans, Editura Niculescu, și Pandemia albastră, Editura Semne, de Nicolae Croitoru.

   Participă: Ion Cristoiu, jurnalist, scriitor, analist politic, Ilie Bădescu, academician, Valeriu Râpeanu, critic și istoric literar, profesor universitar, Ștefan Mitroi, scriitor și jurnalist, Cristian Niculescu, director Editura Niculescu, Alexandru Mironov, scriitor și jurnalist.

Amfitrion: Ioan Cristescu, director MNLR.

Moment artistic susținut de George Mihăiță și Ion Bogdan Ștefănescu.

Expoziție Done Stan, ilustrație la opera lui Nicolae Croitoru. Curator: Mircia Dumitrescu.

   Cele dintâi trei volume de versuri care au văzut lumina tiparului la Editura Niculescu au relevat un poet adevărat, care a debutat târziu, datorită exigenţei ce nu i-a îngăduit să împartă cititorilor decât versuri îndelung cizelate.

    "Din toate timpurile, de la geneza ca ființă gânditoare și până astăzi, Omul, în evoluția sa, a fost dominat de voință, limitat de putință și mereu atras de viitor. Pandemia Albastră este odiseea Omului, veșnic neterminată, este marea confruntare cu natura, cu universul dezlănțuit. Omul devenit Suprem este simbolul de sens, zbuciumul și speranța Omenirii pentru depășirea și afirmarea sa ca protagonist al conștientului în lupta cu inerția, cu dezastrele naturale și forțele infinite în desfășurare. Pandemia SARS CoV-2 este un episod. Omul va câștiga bătălia, dar rămâne deasupra lumii smogul ciumei repetabile, apăsător și rece, ce trebuie să dea de gândit umanității. Și câte mai trebuie ținute minte?", spune Nicolae Croitoru în noul roman alegoric Pandemia albastră.

   Intrarea este liberă, iar accesul la eveniment se va face în limita locurilor permise de situația pandemică.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu