duminică, 6 iunie 2021

De Noaptea Muzeelor

 


Muzeul Național Tehnic prof. ing. Dimitrie Leonida 


București 


12 iunie 2021




   Știați că primul automobil din lume cu caroserie aerodinamică și cu roțile amplasate în interiorul caroseriei, a fost brevetat in 1922 și realizat, în anul 1923, la Berlin, de către un roman, inginerul Aurel Perșu? Astăzi, acest automobil ce a împlinit 100 de ani de la proiectare, se află expus în Muzeul Tehnic Prof ing D. Leonida.

    Știați că un pasionat de automobile istorice, un român, Florian Marin, și-a propus să reconstruiască această mașină, folosind piese din aceeași epocă, pentru a fi văzută de toată lumea… pe drumurile publice? Ei bine, această idee, după zile intregi de documentare, măsurători, multă muncă și finanțare pe măsură, s-a transformat într-un proiect realizabil.      

   Muzeul Tehnic Prof ing D. Leonida, în parteneriat cu Marin Florian, pe 12 iunie, în premieră, vă va dovedi că orice vis poate deveni realitate. O singură zi. 

    În sala de expoziții temporare puteți vedea, în faza de construcție, componentele interne ale automobilului pe scheletul său de lemn înainte de a fi îmbrăcat cu tablă de aluminiu, așa cum a fost el construit inițial.


     Și ca să vă încântăm și să vă dovedim că automobilul istoric trăiește, vom aduce pentru voi și un Plymonth de Lux Sedan din 1938, în stare perfectă de funcționare.

Fiți atenți în trafic ! Le veți întâlni în curând!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu