marți, 18 mai 2021

Povești (ne)inventate despre obiecte reale

 


Mall Vitan 


București 


19 - 31 mai 2021




    Nouăsprezece autori români au fost invitați de Muzeul Național al Literaturii Române să scrie un text de ficțiune/non-ficțiune pornind de la unul dintre obiectele expuse la sediul MNLR din Strada Nicolae Crețulescu 8.

    Un coupe-papier pentru desfacerea corespondenței, o ladă de zestre, un aparat de fotografiat, un volum de poezie cu amprente digitale, sculpturi în lemn, obiecte steampunk, un sfeșnic cu cristale, saboți japonezi, o listă de adrese din Egipt – acestea sunt tot atâtea pretexte pentru scriitorii care au acceptat invitația noastră de a pătrunde pe poarta ficțiunii sau a eseului: Radu Aldulescu, Adriana Babeți, Ruxandra Cesereanu, Florin Iaru, Ioana Ieronim, Nora Iuga, Carmen Mușat, Ioana Nicolaie, Ioana Pârvulescu, Cosmin Perța, Marta Petreu, Ioan Es. Pop, Andreea Răsuceanu, Doina Ruști, Liviu G. Stan, Moni Stănilă, Robert Șerban, Cristian Teodorescu, Miruna Vlada.

    Expoziția, organizată cu sprijinul București Mall Vitan și în parteneriat cu Centrul pentru Tineret al Municipiului București, va putea fi vizitată zilnic, în perioada 19 – 31 mai 2021, în centrul comercial din Calea Vitan 55-59.

Echipa proiectului expozițional: 

Antoanella Bănciulescu, Andra Ispas, Alina Niculescu, Eugenia Oprescu, 

Oana Oros, Gabriela Toma

Redactor: Luana Stroe

Relații Publice: Andreea Balaban, Loreta Popa

Fotografii: Dan Vatamaniuc

Creație grafică: Cristina Milca

Multimedia: Daniel Paul Ciobanu

Proiect al echipei Programe, realizat cu sprijinul departamentului Patrimoniu al MNLR

Pentru detalii, sunați la 0736598451 (WhatsApp) sau scrieți un mesaj la programe@mnlr.ro (Gabriela Toma).

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu