marți, 20 aprilie 2021

Prelecțiunile Junimii - Vasile Alecsandri. Unionistul

 


Muzeul Mihail Sadoveanu 


Iași


21 aprilie 2021





    Ducând mai departe o practică a vechii Junimi, care s-a bucurat de mult succes, cea a "prelecțiunilor populare", pe teme diverse, Muzeul Național al Literaturii Române Iași în parteneriat cu Asociația Patrimoniu pentru comunitate Iași vă invită miercuri, 21 aprilie 2021, la Muzeul Mihail Sadoveanu, începând cu ora 15:30, la o nouă ședință a Prelecțiunilor Junimii.

    Prof. univ. dr. Mihai Cojocariu, invitatul ședinței a XXIX-a a Seriei noi din Prelecțiunile Junimii, va vorbi publicului despre implicarea lui Vasile Alecsandri în viața politică a secolului al XIX-lea, în primul rând despre rolul său în realizarea Unirii de la 1859. Evenimentul va fi precedat de o Laudatio susținută de conf. univ. dr. Cristian Ploscaru de la Facultatea de Istorie.

    Cei interesați să participe la prelecțiunea Vasile Alecsandri. Unionistul, ce va avea loc miercuri, 21 aprilie 2021, ora 15:30, sunt rugați să se programeze la adresa de e-mail: programe.mnlri@gmail.com în cursul acestei zile, până la ora 17:00. Intrarea este liberă, iar numărul de locuri disponibile este limitat la 15.

Vă așteptăm la Prelecțiunile Junimii!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu