vineri, 9 aprilie 2021

Flori subterane din România

 


Complexul Muzeal de Științele Naturii Răsvan Angheluță 


Galați 


aprilie 2021




    Începând cu data de 9 aprilie 2021, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Răsvan Angheluţă Galaţi va putea fi vizitată expoziția temporară Flori subterane din România care prezintă lumea miraculoasă a florilor de mină, respectiv 100 eșantioane de minerale din patrimoniul științific al muzeului, provenind din regiunile de exploatare din Maramureș și Banat.

     Selecţia exponatelor s-a făcut luând în considerare mai multe criterii, astfel încât să cuprindă eşantioane cu calităţi estetice deosebite, combinaţii de culori, forme cristalografice. Scopul realizării acestei expoziţii a fost acela de a familiariza publicul gălățean cu aceste comori ale pământului şi de a pune în valoare patrimoniul deţinut de Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Răsvan Angheluţă Galaţi.

     Eșantioanele expuse se remarcă prin importanța lor științifică, a proprietăților chimice și fizice caracteristice, atât prin formă, dimensiune și culoare, cât și prin estetica și frumusețea lor: fyzelit, siderit, sfalerit, calcit, cuarț, stibină, baritină, calcopirită, jamesonith, galenă, marcasit, aragonite etc. Florile de mină sunt îndeosebi sulfuri metalice și carbonați, renumite prin perfecțiunea formelor cristalografice și prin culoare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu