joi, 4 februarie 2021

Pe simezele Capitalei - Imaginarium

 


Arta plastică contemporană românească


Bogdan Turcea


Galeria Romană, București


4 - 28 februarie




Dragi prieteni,

    Galeria Romană are plăcrea de a vă invita la deschiderea expoziţiei: Imaginarium. În spaţiile generoase, deja cunoscute ale galeriei, pe tot parcursul lunii februarie, sunteţi aşteptaţi să descoperiţi lucrările de sculptură ale artistului Bogdan Turcea. 

     Artistul s-a născut în Bucureşti, pe 7 noiembrie 1966 şi a absolvit Universitatea Naţională de Arte, în 2017, secţia sculptură, cu profesorii Adrian Ilfoveanu şi Mihai Rusen. Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România. Artistul nu este la prima expoziţie în cadrul Galeriei Romană, acesta participând la o alta de grup, în anul 2019.

     "Lucrările pe care le propun privitorilor sunt, în mare măsură, rodul emoţiilor şi imaginilor provenite din preconştient. Am lucrat fără schiţe prealabile, încercând, după modelul suprarealist descris de Andre Breton, să transpun ideile cât mai crude, urmând a le găsi, pe măsura dezvoltării, un sens raţional şi un mesaj uşor de descifrat. Am încercat să grupez în saloanele galeriei lucrări cu tematică comună: un salon cu lucrări de insipiraţie mitologică, un bestiar, un salon cu tematică creştină şi unul dedicat lui Don Quixote. Ideea comună, pe care încerc să o sugerez, indiferent de paradigma epocii ce le diferenţiază, este viziunea, imaginarea privind sacrul”. (Bogdan Turcea, februarie 2021).

   Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 4 februatie 2021, începând cu ora 18:00, accesul în incinta galeriei fiind permis unui număr limitat de persoane. Totodată, vernisajul va fi transmis şi live pe pagina de Facebook a galeriei: https://www.facebook.com/galeriaromana

În deschidere va vorbi dna Mariana Dragu, istoric de artă.

Expoziţia este deschisă în perioada: 4 - 28 februarie 2021

Program de vizitare: Luni-vineri: 10:00-18:00, Sâmbătă: 10:00-15:00

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu