sâmbătă, 6 februarie 2021

Eroinele – Femei românce și cehe din trecut și prezent

 


Muzeul Etnografic al Transilvaniei, 


Cluj - Napoca 


11 februarie - 14 martie 2021




    Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită la expoziția Eroinele – Femei românce și cehe din trecut și prezent.

    Eroinele – Femei românce și cehe din trecut și prezent este o expoziție dedicată curajului, dedicării și perseverenței tuturor femeilor care au luptat pentru drepturile lor, pentru libertate, egalitate și democrație. Organizată de Centrul Ceh București, Fundația Doina Cornea și Muzeul Etnografic al Transilvaniei, cu partenerii acestora, expoziția reunește portrete ilustrate ale unor figuri feminine marcante ale Cehiei și României, însoțite de scurte povești ale vieților lor impresionante.

    Expoziția va fi deschisă la Cluj-Napoca cu începere din data de 11 februarie, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, și va avea în centrul atenției formidabila personalitate a Doinei Cornea (1929-2018), autentică eroină a rezistenței anticomuniste și veritabil reper moral în anii dificili ai tranziției României spre democrație.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu