vineri, 11 decembrie 2020

Am venit să colindăm, Florile Dalbe!

 


Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti 


București 


12 - 20 decembrie 2020




Dragi vizitatori,

     Vă invităm în perioada 12 - 20 decembrie 2020, în zilele de weekend – 12, 13, 19 și 20 decembrie – la evenimentul Am venit să colindăm, Florile Dalbe!

    Spre deosebire de alți ani, când muzeul organiza evenimentul Festivalul de datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou Florile Dalbe cu prezența multor ansambluri, cete de colindători și grupuri ce performau jocurile cu măști specifice Anului Nou, anul acesta suntem nevoiți să reducem cu mult numărul de participanți, dată fiind situația actuală și grija față de sănătatea noastră, a tuturor.

  Așadar, Sâmbătă și Duminică, 12 și 13 decembrie 2020, între orele 09:00 - 17:00, meșterii populari și artiștii plastici vă așteaptă în muzeu. Cei care doresc pot participa la atelierele de confecționat sorcove, stele și măști populare.

   Sâmbătă și Duminică, 19 și 20 decembrie 2020, tot între orele 09:00 - 17:00, în timp ce meșterii populari și artiștii plastici vă întâmpină în curțile gospodăriilor din muzeu, vă așteptăm și la ateliere de confecționat sorcove, globuri, decorațiuni pentru bradul de Crăciun și decorat turtă dulce.

     Un moment special al programului îl constituie prezența cunoscutului interpret de muzică populară Gelu Voicu, care, împreună cu Taraful Lăutarii din Teleorman, vor colinda pe la ferești și vă vor ura un an îmbelșugat.

    Pentru că a fost vrăjit de frumusețea Muzeului Satului acoperit de zăpadă, Moș Crăciun se va plimba pe aleile muzeului, iar copiii care se vor întâlni cu el vor primi câte un mic cadou.

    La ateliere de creație pot participa atât copiii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani. Înscrierile au loc la adresa de e-mail programe.culturale@muzeul-satului.ro. Programul evenimentului, inclusiv al atelierelor, poate fi consultat pe https://muzeul-satului.ro/.

    Pregătiți de sărbătoare, vă invităm să vizitați și expozițiile temporare: Restituiri - pământ, apă, aer, foc – Sala Gheorghe Focșa; Icoana ortodoxă - Lumina credinței – Sala H. H. Stahl; Deschide ușa, creștine! – Foaier Victor Ion Popa, Salonul Național de Artă Contemporană - SNAC 2020, secțiunea artă religioasă – Sala de Sticlă.

    Vă reamintim că în această perioadă puteți dona haine și jucării în stare bună, pentru copii cu vârste cuprinse între 5 luni și 12 ani, în cadrul campaniei Deschidem Cartea Faptelor Bune. Obiectele vor fi date copiilor instituționalizați din 3 case de tip familial din județul Giurgiu. Mai multe detalii despre acest proiect: https://muzeul-satului.ro/events/cartea-faptelor-bune.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu