marți, 24 noiembrie 2020

Piața Țărănească de Sfântul Andrei

 


Muzeul Național al Țăranului Român 


București 


27 - 29 noiembrie 2020




   Asociația Urban Events vă invită de vineri, 27 noiembrie, până duminică, 29 noiembrie 2020, între orele 10:00-18:00 la un nou eveniment de promovare a gastronomiei, artei și meșteșugurilor românești: Piața Țărănească de Sfântul Andrei. Intrarea este liberă. Accesul se face prin strada Monetăriei și ieșirea prin B-dul Ion Mihalache.

   Evenimentul marchează sfârșitul toamnei și debutul sărbătorilor de iarnă și aduce laolaltă producători tradiționali , meșteri populari, artizani și colecționari .

   Fructe și legume de sezon, miere, polen sau păstură, dulcețuri, zacuști și murături, , sirop de cătină, gogoși și scovergi, plăcinte, turte, cozonaci domnești, unelte de ciocolată, vinuri din podgorii vrâncene și țuică de la Cuca Măcăii sunt doar câteva dintre bunătățile pe care le puteţi degusta. Se vor pregăti mâncăruri la fața locului, după rețete autohtone: sarmale de post cu mămăligă și ardei, fasole de post, crap, păstrav și borș de pește, pastramă de berbecuț la ceaun în sos de vin, frigărui, cârnăciori.

   Meșterii și artizanii vor aduce obiecte realizate manual, cu drag și pricepere: țesături, ceramică, bijuterii, obiecte din lemn, sticlă, piele, lână împâslită și multe altele. Nu lipsesc plantele de leac și lavanda, cosmeticele naturale și decorațiunile de Craciun.

    În curtea interioară, negustorii și colecționarii vă așteaptă într-o lume aparte, cu obiecte vechi (cufere, mobilier țărănesc, ceramică veche țărănească, unelte gospodărești, roți de car, ii și fote, covoare și diverse țesături țărănesti din diverse zone etnografice, tablouri, bijuterii, cărți, numismatică, porțelanuri, cărți poştale, patefoane și multe altele.

    Vă așteptăm la sfârșit de săptămână în curtea MNȚR la o nouă ediție Piața Țărănească! Intrarea este din Str. Monetăriei și ieșirea pe B-dul Mihalache .

Organizator: Asociația Urban Events

Corina Berariu

Tel: 0744 860 082

E-mail: asociatiaurbanevents@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/PiataTaraneascaRO/

***


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu