luni, 26 octombrie 2020

Târgul Moșilor de Toamnă

 


Muzul Național al Țăranului Român 


București 


30 octombrie - 1 noiembrie 2020




    În perioada 30 octombrie – 1 noiembrie 2020 Fundaţia Kogaion 115 organizează târgul Moșilor de Toamnă în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, Str. Monetăriei, Nr. 3. Intrarea este liberă.

    Pentru praznicul Moșilor de toamnă toți creștinii care vor să împartă pachete pentru sufletele celor adormiți sunt așteptați aici de gospodine din Bucovina, care vor coace la fața locului colaci împletiți, poale’n brâu și alivenci moldovenești. Se spune că oricine are grijă să dea de poamnă în această zi, va avea binecuvântare sănătate și noroc în lunile următoare.

    Meșteșugarii veniţi la acest eveniment expun o diversitate de ţesături și costume tradiţionale, icoane, covoare ţesute la război, măști populare,jucării din fibre naturale, obiecte din lemn sculptat, mobilier pictat in stil săsesc, vitralii, bijuterii tradiţionale, vestimentație din piele.

    Pentru a avea cămări îmbelșugate vizitatorii pot târgui dintr-o ofertă gastronomică deosebit de variată: zacuscă şi murături pe alese, prăjituri și ciocolată de casă pregătite după rețete maramureșene, plăcinte și sarailii, diferite sortimente de miere, palincă, must, fructe şi legume proaspăt culese.

   Colecționarii de antichități au ca de obicei nenumărate obiecte ce poartă farmecul vremurilor trecute.

   Nu va lipsi nici ospăţul caracteristic oricărui Târg de Moşi, cu pastramă de berbecuț la grătar, mititei, sarmale cu mămăliguță sau bulz ciobănesc.

   Vă rugăm să respectați normele de distanțare socială și să manifestați responsabilitate față de sănătatea dumneavoastră și a celorlalți.

Organizator:

Fundaţia Kogaion 115

Director de marketing – Ligia Marica

Mobil: 0722 274 803

e-mail: ligia_marica@yahoo.com

***


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu