duminică, 18 octombrie 2020

Sărbătoarea Breslei

 

Arta plastică contemporană românească 


Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, București


18 octombrie 2020




   AFAPRR- Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România organizează Sărbătoarea Breslei, începând din 2015, împreună cu Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, gazda și totodată partenerul său tradițional, cel mai vizitat obiectiv cultural din Bucureşti. Evenimentul este pilonul principal al expozițiilor filialei, alături de Anuala de artă religioasă și restaurare, găzduită de asemenea de Muzeu, în primăvară. Vernisajul la Sărbătoarea Breslei creatorilor de artă religioasă și a restauratorilor se desfășoară mereu pe 18 octombrie, în ziua praznicului Sf. Apostol și Evanghelist Luca(conform tradiției Bisericii, întemeietorul iconografiei și sfânt ocrotitor al iconografilor). Proiectul a fost inițiat de Cristian Olteanu, președinte al AFAPRR (2014-2018), continuat de dr. Irina Sava, președinte al AFAPRR din 2018.

    Expoziția va putea fi vizitată în perioada 18 octombrie – 18 noiembrie 2020, la Sala Gheorghe Focșa a Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti – Șos. Kiseleff nr. 28, sector 1, București.

    Deschiderea filialei noastre AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România către ceilalţi artiști care fac parte din alte filiale(bucureștene și teritoriale) ale Uniunii Artiștilor Plastici din România: pictură , sculptură, grafică, arte decorative etc. este concretizată prin faptul că anual pe simeze sunt lucrări realizate în diverse tehnici, realizate de zeci de artiști din filialele menţionate, evident alături de creatorii de artă religioasă și de restauratorii membri AFAPRR a UAP din România.

***
https://www.facebook.com/events/900770050330947

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu