miercuri, 5 august 2020

Dunărea – un fluviu cu o bogată istorie comună




Muzeul Județean Teleorman 


Alexandria 


7 - 13 august 2020




    Muzeul Judeţean Teleorman, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Teleorman, vă invită să vizitați expoziția proiectului Dunărea – un fluviu cu o bogată istorie comună ce va fi organizată în perioada 7 - 13 august, în sala Auditorium a muzeului.
    Proiectul Dunărea – un fluviu cu o bogată istorie comună, cod ROBG-476, este implementat de Fundaţia Mână Deschisă, Pleven, Bulgaria, în calitate de Beneficiar Lider, în parteneriat cu Muzeul Judeţean Teleorman, în calitate de Beneficiar 2 și se derulează în cadrul Programului Interreg V-A România-Bulgaria, cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), Axa prioritară 2 Regiunea verde.
    Expoziția prezintă într-un mod atractiv 18 machete ale unor obiective, 9 din România și 9 din Bulgaria, parte a patrimoniului cultural şi istoric cu o istorie comună între cele două țări.                          Organizatorii vor oferi gratuit publicului vizitator materiale de informare.
    Expoziția poate fi vizitată între orele 9:00 - 17:00, în condițiile respectării măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus. Intrarea este liberă!
    Expoziția de la Alexandria este prima din seria celor patru expoziții ale proiectului ce vor fi organizate în orașe din sudul României, celelalte trei urmînd a fi deschise publicului vizitator, astfel:
- Călărași, Muzeul Dunării de Jos (15 - 21 august, orele 9:00-17:00);
- Constanța, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie (23 - 30 august, orele 9:00-17:00);
- Craiova, Muzeul Olteniei (2 - 8 septembrie, orele 9:00-17:00).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu