luni, 31 august 2020

75 de ani de a sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial




Muzeul Național al Banatului 


Timișoara 


2 septembrie - 5 octombrie 2020




   Muzeul Național al Banatului marchează cei 75 de ani de la finalul celei mai mari conflagrații mondiale - al II-lea Război Mondial - printr-un eveniment de excepție.
   Miercuri, 2 septembrie 2020, deschidem în mansarda B2 a Bastionului Theresia, expoziția 
75 de ani de la sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial, o expoziție foto-documentară cu cele mai reprezentative imagini din acea perioadă. Acestora li se adaugă și arme din acea vreme, din colecția de istorie a MNaB.
   Tot miercuri, 2 septembrie 2020, de la ora 18:00, MNaB vă așteaptă în curtea Bastionului Theresia, la un spectacol de reconstituire istorică, susținut de Asociația Culturală Tomis, care va prezenta un detașament echipat în uniforme din vremea celui de-al doilea Război Mondial, care să reflecte toate trupele ce au luptat în Banat, precum și cele din restul țării. Vor desfășura și activități interactive, cu caracter istorico-militar, care vor fi însoțite de un fundal sonor (marșuri și cântece de epocă).
    Trupa Peregrinii va încânta spectatorii de la ora 20:00 cu muzica anilor 1920-1940, o amintire din vremea Vechiului Regat. De la ora 21:00,  Amor Flammis va susține un spectacol pirotehnic, care va încheia evenimentul.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu