joi, 16 iulie 2020

Libertatea canarului




Arta plastică contemporană românească 


Cristian Diaconescu 


Muzeul de Artă Comparată, Sângeorz-Băi


17 iulie - 15 septembrie 2020





   Cristian Diaconescu vă invită la expoziția de pictură, Libertatea canarului la Muzeul de Artă Comparată Sângeorz-Băi, sub egida Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, în perioada 
15 iulie-15 septembrie 2020.
    Născut pe 21 martie 1976 la Bacău, Cristian Diaconescu a absolvit în 2001 Universitatea de Arte George Enescu din Iaşi, secţia pictură, clasa profesorului Corneliu Ionescu. Cu multiple expoziţii personale în Iaşi şi în ţară (la Galeria Dana cu o amplă expoziţie personală şi lansare de album biografic-retrospectiv în 2019 – album premiat în cadrul Zilelor Recoltei Editoriale în acelaşi an la Galeria La Gard, în 2016).
    Pe cât de exploziv în pictură, pe atât de discret şi retras în viaţa socială. Modestia pe care o detectezi atunci când îl întâlneşti, face parte din structura sa umană intimă, dar pe măsură ce te apropii de creaţia sa descoperi treptat un om care respiră tot universul prin lucrările sale, pentru care pictura este scopul şi nu finalitatea. “Un pictor al contrastelor”, după cum prof. univ. dr. Petru Bejan îl descria, Cristian Diaconescu este şi un pictor al schimbărilor, de la amintiri, vise, obsesii, la speranţă, libertate, intimitate, creaţia sa fiind esenţialmente una autobiografică. 
Curator: Maxim Dumitraș
 Vă așteptăm cu drag!   
Manager,
Gavrilas Alexandru
www.macsb.ro

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu