vineri, 19 iunie 2020

Pe simezele ploieștene - Arta în dimensiunea sacră




Arta plastică contemporană românească 


Mihai Coțovanu 


Galeria de Artă Ploiești


11 - 24 iunie 2020




Mihai Coțovanu

    Născut la 21 iulie 1967, absolvă în 1995 Academia de Arte „G. Enescu”, Facultatea de Arte Plastice şi Design, Iaşi, specialitatea Pedagogia artei, la clasa prof. Virgil Parghel, urmând ca în 1997 să devină Membru al U.A.P.R Filiala Iaşi.
    A participat la 75 de expoziții concurs şi de grup, în țară, la: București, Târgoviște Constanța, Bârlad, Sibiu, Sighetul Marmației, fiind nelipsit la Saloanele Moldovei de la Iași precum și la expozițiile Artis – World Trade Center Iași (2006-2010), cât și în străinătate, la Budapesta – Ungaria și Sozopol – Bulgaria.
    A realizat 61 de expoziții personale în România - Iași, București, Brașov, Bacău, Vaslui, Piatra-Neamț, Rădăuți, Câmpulung Muscel, Gura Humorului, precum și la Galeriile de artă din Sofia, sau Castelul Bruhl, Germania.
    Activitatea sa de creație a fost încununată cu importante premii, cum ar fi: Premiul l - Cântarea României,1988, Salonul de toamnă, Premiul Academica C. D. Stahi, Concursul Naţional de Artă Nicolae Tonitza, Bârlad, 2006, – Premiul special pentru portret , Simpozionul Naţional Dimitrie Cantemir 2010.
    Lucrările sale se regăsesc în patrimoniul unor Muzee de Artă precum cele din Vaslui, Brașov și Gura Humorului, dar și în colecții particulare ale unor colecționari din România, Franţa, Israel, Japonia, S.U.A., Canada, Germania, Italia, Grecia, Austria, Elveţia şi Belgia, Emiratele Arabe Unite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu