sâmbătă, 29 februarie 2020

Seară de muzică și poezie Marin Sorescu




Muzeul Național al Literaturii Române


București, muzee


29 februarie 2020




    Muzeul Național al Literaturii Române vă așteaptă sâmbătă, 29 februarie 2020, de la ora 17:00, în Sala Perpessicius a sediului din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, la o Seară de muzică și poezie Marin Sorescu. Invitați: Dorel Vișan și Ionuț Bogdan Ștefănescu. 
    Marin Sorescu a fost poet, dramaturg, prozator, eseist și traducător. "Sorescu este un intelectual serios, care meditează la ceea ce scrie și scrie învăluind tragicul, sublimul, grotescul în plasa fină a ironiei. Poezia lui este, în fond, o meditație tristă, însă meditația îmbracă o haină de fantezie înșelător surprinzătoare”, scria despre Marin Sorescu academicianul Eugen Simion.
   Marin Sorescu aparține unei generații de poeți care și-a propus să redescopere lirismul, să reinventeze poezia, manifestându-se împotriva purismului, a retoricii clasice, a formalismului.
   A publicat primul său volum, Singur printre poeţi, în 1964 şi de atunci a impus un stil degajat, uşor ironic, fantezist, cu un profund simţ critic. Plecarea sa spre stele a fost înregistrată la 8 decembrie 1996, la Bucureşti.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu