miercuri, 26 februarie 2020

Album de artă
Lansare de carte


Lucia Valentina Stanciu


Casa de Licitații Vikart, București


27 februarie 2020
   Într-o confesiune de suflet Rodica Toth Poiată mărturisea: "Schițele si eboșele se nasc spontan ca expresie a unei stări artistice premergătoare. Pictura în sine, pensulația, amestecurile cromatice, contrastele rezultate, aduc un nou suflu surprinzător care mă poartă pe un drum la capătul căruia îmi reevaluez punctul de plecare cu emoție. În dorința de autodepășire, sunt mulțumită doar atunci când ideea inițială a prins contur, întrupându-se în imagini printate prin tușe și armonii cromatice ce exprimă esența profundă a realității.”
Este de remarcat dragostea artistei pentru arta corpului uman, în diferite direcții expresive și stări energice deosebite, cu precădere aplecarea sa spre corpul femeii, ceea ce este mai rar întâlnit în arta feminină în general și în cea contemporană în special.
    Sunt mărturii edificatoare pentru înțelegerea scopurilor urmărite în pictură de Rodica Toth Poiată: nu forma și culoarea în sine o fascinează, ci puterea lor de a transmite idei, impresii, trăiri, sentimente, capacitatea de a spune fără cuvinte ceva despre un moment, o stare sau o experiență de viață.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu