luni, 20 ianuarie 2020

Identități române și aromâne. Destine de familii dăruite literaturii




Muzeul Municipiului București


23 ianuarie 2020



    Muzeul Municipiului București vă invită la Conferința de joi, 23 ianuarie 2020, ora 18:30, susținută de scriitoarea Catia Maxim cu titlul Identități române și aromâne. Destine de familii dăruite literaturii. Evenimentul va avea loc la Palatul Suțu (Bdul Ion C. Brătianu, nr. 2).
Coordonatorul conferințelor de joi: Cătălin D. Constantin
    "Atunci când unui scriitor i se oferă șansa să prindă între coperte destine de familii, contopite cu sufletul unui oraș precum București,  cea mai intensă provocare e realizarea unei narațiuni verosimile, a unui epic îngemănat cu spiritul timpurilor descrise.
    În acest periplu reactualizăm împreună, autor și cititori, povestea reală din care s-au întrupat o trilogie moscopoleană (Îngerii din Moscopole), un roman politic, inspirat din rezistența românească anticomunistă (Altarul din Carcera Oarbă) și un roman-document despre aromâni (Sipetul cu îngeri).
    Nimic din toate astea nu s-ar fi întâmplat însă fără generozitatea a două cititoare, Diana Coca-Cozma și Cristina Schmid, care au dăruit literaturii parte din sufletul lor la pachet cu povestea familiei lor.” (Catia Maxim)
Invitați: 
Elena Loreta Popa, Elena Granzulea, Vanghele Gogu, Dan Caramihai, 
Ioana Sandu, Alexandru Gica.
Bilet intrare: 10 lei. Biletul permite vizitarea expozițiilor de la Palatul Suțu 
timp de 30 de zile după eveniment.
Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu