joi, 7 noiembrie 2019

Accesorii și arme




Muzeul de Artă Tulcea 


14 noiembrie 2019 - 31 ianuarie 2020




    Expoziția, ce va putea fi vizitată în perioada 14 noiembrie 2019 - 31 ianuarie 2020, prezintă un număr de 47 de piese, datate în perioada secolelor XVIII-XIX și care provin din Europa și Asia.
    Evenimentul deschide o serie de expoziții temporare inedite, prin care Muzeul de Artă Tulcea intenționează să promoveze obiecte din colecțiile sale care nu au fost expuse niciodată publicului
    În cadrul expoziției se disting mai multe categorii de piese bărbătești și femeiești, care întregeau odinioară mesajul vizual al unor compoziții vestimentare. Pot fi admirate accesorii precum: fesuri din ansambluri vestimentare, trăistuțe pentru tutun, vasul de colectare al unui derviș, un ceas de buzunar, călimări, bijuterii, catarame, curele și încălțăminte. Alături de ele sunt prezentate săbii, pumnale și un pistol cu cremene. Majoritatea pieselor sunt ornamentate cu motive decorative specifice artei islamice.
Deschiderea expoziției va avea loc joi, 14 noiembrie 2019, de la ora 15:00.
   Evenimentul face parte din ciclul evenimentelor culturale organizate de Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Gavrilă Simion cu ocazia Zilei Dobrogei (14 noiembrie).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu