miercuri, 23 octombrie 2019

Latroistorie vs Cardiologie




Muzeul Victor Babeș 


București 


25 octombrie 2019 - 30 mai 2020




    Din 25 octombrie 2019 și până pe 30 mai 2020, Muzeul Victor Babeș oferă o surpriză bucureștenilor printr-o nouă expoziție temporară care sperăm că va stârni interes: Iatroistorie vs Cardiologie. Vino și ascultă-ți inima la Muzeul Victor Babeș!
    Este un proiect interactiv de istoria medicinei românești care a fost realizat de Muzeul Municipiului București cu sprijinul medicului cardiolog Radu Ciudin, Șef Secție Cardiologie la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare Prof. Dr. C. C. Iliescu - Fundeni.
    În primul rând, vizitatorii sunt invitați să ridice receptorul telefonului care așteaptă în expunere pentru a se întâlni cu propria lor inimă. Lecția unică de ascultare a inimii va dezvălui limbajul ei, tăinuit întreaga viață pentru cei mai mulți dintre noi.
    Apoi, este o excelentă ocazie pentru ca bucureștenii să vadă cu ochii lor cum arată un stimulator cardiac din anii ’80, diferite sonde ventriculare sau atriale, defribilatoare, pacemaker sau oscilometru, toate aduse și instalate prin grija domnului doctor Ciudin. Și-apoi, atmosfera este completată de alte ustensile medicale precum forceps, pelvimetru, aminoscop, și multe altele. O altă vedetă a expunerii este un stetoscop pentru ascultarea cordului, din lemn, de la sfârșitul secolului XIX. Alături de obiecte din colecția celebrului cardiolog, la această atmosferă generală dedicată inimii noastre contribuie obiecte din Colecția Muzeului de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici, Colecția Știință și tehnică Gheorghe Marinescu și Colecția Prof. Dr. Victor Babeș. Nu lipsesc portretele unor medici iluștri din patrimoniul Colecției Artă Plastică a Muzeului Municipiului București.
     Așadar, începând cu 25 octombrie, de la ora 10:00, vino și ascultă-ți inima la Muzeul Victor Babeș și află dacă știi să o îngrijești și cum stai cu dragostea pentru propria ta viață!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu