luni, 14 octombrie 2019

Giacomo Casanova. Sonata inimilor frânte




Lansare de carte 


Matteo Strukul 


Librăria Humanitas, Cișmigiu, București 


16 octombrie 2019




    Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 16 octombrie, ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr. 38) la o seară dedicată lansării romanului  Giacomo Casanova. Sonata inimilor frânte de Matteo Strukul, recent apărut în traducerea Gabrielei Lungu în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu.
    Combinând elementele romanului istoric și de aventuri cu cele ale romanului libertin și apelând la o documentare solidă pentru a susține ficțiunea, Matteo Strukul îmbogățește cu tușe inedite  portretul lui Giacomo Casanova, cel mai faimos seducător din istorie. Eroul său este un iubitor al cărților și teatrului, un călător, alchimist, o figură extrem de complexă și de interesantă.
    Alături de scriitorul Matteo Strukul, care va participa prin Skype la eveniment, vor prezenta cartea Smaranda Bratu Elian și Oana Șălișteanu, reputate italieniste și Monica Neațu, istoric şi lector al Fundaţiei Calea Victoriei.
    În partea a doua a evenimentului, actorul Marius Stănescu, care l-a interpretat strălucit pe Casanova, va citi un fragment din roman.
   Matteo Strukul este cel mai important autor italian de romane istorice, opera sa multipremiată fiind tradusă în peste 20 de limbi.
     Un eveniment desfășurat în parteneriat cu Fundatia Calea Victoriei. Accesul este gratuit în baza unei rezervări prin eventbook.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu