joi, 5 septembrie 2019

Ziua Crucii. Cârstovul Viilor




Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti


București 


14 - 15 septembrie 2019





   Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti vă așteaptă, în perioada 14 – 15 septembrie 2019, la evenimentul cultural Ziua Crucii. Cârstovul Viilor.
   Sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci (14 septembrie) este sinonimă cu Cârstovul Viilor, sărbătoare ce marchează, conform calendarului popular viticol, începutul culesului viilor și ”bătutul nucilor”.
    Datinile şi obiceiurile specifice culesului viilor vor fi ilustrare de Ansamblul folcloric Tradiţii luncaviţene, din Luncaviţa, jud. Tulcea, şi de Ansamblul folcloric Ţara Vrancei din Focşani, jud. Vrancea.
    În cele două zile ale evenimentului, specialiștii muzeului vor conduce publicul vizitator către gospodăriile unde sunt reflectate prin construcții (instalații de tehnică populară) specifice și obiecte ocupația cultivării viței de vie și a producției de vin în România.
   Iubitorii de artă populară vor putea achiziţiona din târgul organizat cu acest prilej obiecte confecţionate de meşterii populari venți din toată țara și gastronomie tradițională de sezon.
  De asemenea, pe 15 septembrie părinţii sunt invitaţi să participe la conferinţa Iniţiativa pentru o viaţă mai bună, organizată de Asociaţia de educaţie parentală Totul pentru tine şi copilul tău.
    Şi pentru că în aceeaşi perioadă se desfăşoară Festivalul Internaţional George Enescu, Muzeul Naţional al Satului va găzdui în cele doua zile concerte sub genericul proiectului asociat Oraşul cântă, cu participarea corurilor de copii și ansamblurile din Programul Național Cantus Mundi și Simfonia Mundi, programe desfășurate cu implicarea renumitului Cor Național de Cameră Madrigal – Marin Constantin.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu