miercuri, 25 septembrie 2019

Suntem îndeajuns de inteligenți pentru a înțelege inteligența animalelor?




Librăria Humanitas, Cișmigiu, București 


28 septembrie 2019




    Librăria Humanitas de la Cişmigiu găzduiește sâmbătă, 28 septembrie, ora 17:00, o dezbatere pornind de la volumul Suntem îndeajuns de inteligenți pentru a înțelege inteligența animalelor? cea mai recentă carte a etologului Frans de Waal publicată în colecția Știință a Editurii Humanitas, în traducerea lui Carmen Strungaru. Una dintre cele mai populare cărți de știință din ultimii ani, bestseller New York Times, este în același timp o foarte bună prezentare a istoriei cercetării comportamentului animal și o pledoarie pentru a regândi întreaga noastră atitudine asupra supremației absolute a inteligenței umane.
   Specialiștii invitați la dezbatere: Conf. Carmen Strungaru, etolog, departamentul de Anatomie, Fiziologie animală și Biofizică, Facultatea de Biologie, Universitatea din București, Prof. Mircea Flonta, cu contribuții în domeniile filosofia biologiei, filosofia științei și teoria cunoașterii, Facultatea de Filosofie, Universitatea din București, Prof. Radu J. Bogdan, profesor de Filosofia minții și Științe cognitive la Tulane University, profesor invitat și directorul programului de master în științe cognitive OPEN MIND, Universitatea din București și Doru Căstăian, profesor de filosofie și autor.
   Dezbaterea este moderată de Corina Negrea, realizator de emisiuni de știință Radio România Cultural.
   Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, și se face pe baza unei rezervări prin Eventbook, aici: https://eventbook.ro/other/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu