luni, 2 septembrie 2019

România şi Sud-Estul Europei...




Muzeul Național de Istorie a României 


București 


4 - 30 septembrie 2019




   MNIR anunţă deschiderea expoziţiei România şi Sud-Estul Europei. Mărturii istorice din colecţiile Muzeului Naţional de Istorie a României.
   Evenimentul  este realizat cu ocazia celui de-al XII-lea Congres Internațional de Studii Sud-Est Europene, organizat sub patronajul Academiei Române, prin Institutul de Studii Sud-Est Europene și a Association Internationale d’Études du Sud-Est Européen, la București, în perioada 2-6 septembrie 2019.
    Obiectele expuse, de o valoare excepţională, sugerează o puternică legătură dintre popoarele din Sud-Estul Europei, generată de prezenţa politică, culturală şi spirituală a Bizanţului, peste care s-a suprapus, treptat, rânduiala Imperiului Otoman, o cultură diferită de cea creştină, însă, în genere, tolerantă. Mesajul expoziţiei este un îndemn la unitate în diversitate, tulburător de actual, transmiţând, într-un mod lipsit de echivoc, că atât românii, cât şi vecinii săi, sunt deschişi unei noi Ere istorice, bazată pe o indestructibilă comunitate de viaţă şi creaţie comună, în detrimentul separatismului şi izolării.
    MNIR este partener al Academiei Române, în acest grandios proiect internaţional, demonstrând, încă o dată, misiunea sa fundamentală, de promotor al culturii naţionale, integrată în context internaţional.
Expoziția va fi accesibilă publicului până la sfârșitul lunii septembrie.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu