joi, 19 septembrie 2019

Pe simezele clujene - Tăblițele Secrete




Arta plastică contemporană românească 


Dana Fabini 


Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Cluj - Napoca 


20 septembrie - 6 octombrie 2019




    Dana Fabini face o intervenție de artă contemporană într-o expoziție de arheologie deschisă până pe 6 octombrie la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj Napoca. Sub titlul Tăblițele secrete, o replică la tăblițele arheologice de ceramică descoperite la Tărtăria, expoziția Danei Fabini oferă publicului o interpretare artistică personală asupra opiniilor divergente despre originea acestor tăblițe. Prin imagine și text, artista reflectează asupra ideii de adevăr și fals cultural, asupra urmelor scrise de trecerea timpului, dar și asupra conceptelor artistice actuale.
    Expoziția are drept curator pe muzeografa Ioana Gruiță Savu și face parte din evenimentele solo show care însoțesc a 4-a ediție a Bienalei Internaționale de Ceramică de la Cluj Napoca.
    Dana Fabini este artist conceptual, s-a născut în 1963 la Cluj Napoca, trăiește în Germania și România. Din 1987 are o constantă activitate artistică și didactică: expoziţii personale şi expoziții de grup în ţară şi străinătate, participări la festivaluri, proiecte artistice şi conferinţe internaţionale pe teme de artă, publicații în calitate de autor şi editor, articole în reviste de artă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu