miercuri, 3 iulie 2019

Sand in my Eyes: Sudanese Moments




Expoziție de fotografie 


Eniko Nagy 


Muzeul Național al Satului, București 


3 iulie - 4 august 2019




    Enikő Nagy a străbătut 30.000 km pe drumurile dificile ale Sudanului pentru a documenta în cuvinte și imagini momente din viața a 45 de grupuri etnice, realizând volumul bilingv (în arabă și engleză) Sand in my Eyes: Sudanese Moments. Expoziția de față constă în mărturii literare și fotografice extrase din carte. Călătoria epică a autoarei oferă o perspectivă intimă asupra unui popor și a experienței umane în general.
    Enikő Nagy, fotograf și scriitor, a stat de vorbă cu capii triburilor, cu bătrâni înțelepți, cu literați, rapsozi și cu foarte mulți oameni de rând. A șezut alături de ei în jurul focului, în adunările de instanță tradițională, precum și în colibe de bucătărie, între femeile care preparau parfumuri sau își pregăteau morții pentru ultimul drum – ascultând cuvinte rostite în viața de zi cu zi. S-a întâlnit cu șamani, cu oameni obișnuiți, dar și cu intelectuali – ascultându-le poveștile. 
    Expoziția a fost prezentată în Sudan, dar și la Berlin, München, Madrid, Geneva, Roma, Budapesta și Londra, adunând în total peste 50.000 de vizitatori, ajungând acum și la București (Sala Gheorghe Focșa).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu