luni, 22 iulie 2019

Salonul articolelor meșteșugărești




Muzeul Național al Țăranului Român 


București 


26 - 28 iulie 2019




   În plină vacanță de vară, vă așteptăm cu mic cu mare, la Târgul Piața Țărănească și Meșter(Ești)!, organizat în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, de vineri, 26 iulie, până duminică, 28 iulie 2019 , între orele 10:00-19:00.
Intrarea este liberă și accesul se face prin Intrarea Monetăriei nr. 3
   Puteți degusta și târgui: fructe și legume de sezon, miere, polen sau păstură, dulcețuri și zacuști, limonadă, gogoși și scovergi,  țuica bio de la Cuca, preparate vânătorești, inghețată și alte bunătăți.  Se vor pregăti mâncăruri la fața locului, după rețete autohtone: sarmale cu mămăligă, tochitură, borș de pește , preparate la grătar , ghiveci călugăresc cu ciolan și tocăniță de pui cu legume, pregătite de bucătari pricepuți de la Gusturi Autentice.  
    În curtea interioară, negustorii și colecționarii vă așteaptă într-o lume aparte, cu obiecte vechi (cufere, mobilier țărănesc, ceramică veche țărănească, unelte gospodărești, roți de car, ii și fote, covoare și diverse țesături țărănesti din diverse zone etnografice,  tablouri, bijuterii, cărți, numismatică, porțelanuri , cărți postale,  patefoane și multe altele. Scriitorul și colecționarul Stelian Tanase vă așteaptă la povești cu tâlc despre această lume aparte a colecționarilor de antichități și cu detalii despre viitoarea carte Nod în oglindă.
    Meșterii și artizanii vor aduce obiecte realizate manual, cu drag și pricepere: țesături, ceramică, vitralii, bijuterii, povești cu personaje din sfoară, obiecte din lemn, sticlă, piele, lană împâslită și multe altele.  Nu lipsesc plantele de leac și lavanda, cosmeticele naturale și demonstrațiile meșteșugărești. Copii sunt așteptați la atelierele de creație unde vor putea picta obiecte din lut (vaze pentru flori și castronele arse în cuptor) și ipsos (caluți de mare, scoici, steluțe de mare , barci cu pânze).
    Vă așteptăm la sfârșit de săptămână în curtea MNȚR la o nouă ediție Piața Țărănească!  Intrarea este liberă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu