marți, 14 mai 2019

Zilele Muzeului Satului




Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti 


București 


17 - 19 mai 2019




   Vă invităm să vă bucuraţi împreună cu noi de tradiţii şi obiceiuri în cadrul celor trei zile dedicate împlinirii a 83 de ani de la inaugurarea Muzeului Naţional al Satului Dimitrie Gusti!
   În anul decretat de Patriarhia Română Anul omagial al satului românesc, al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari, la Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, în perioada 17-19 mai 2019, vor fi organizate expoziții, concerte, lansări de carte, dezbateri, demonstrații ale meșterilor populari.
   De Zilele Muzeului Satului va evolua și cea mai veche trupă de teatru comunitar, trupa de Teatru Nescris, în care actorii sunt simpli ţărani și continuă o tradiţie de mai bine de 100 de ani în comuna Şanţ din Bistriţa-Năsăud. Teatrul Nescris a existat în această comună cel puţin din 1912 şi a fost descoperit in 1935 de sociologul şi istoricul român Dimitrie Gusti.
   De remarcat este şi prezenţa ansamblului Nunta de la Drăguș care ne va aduce aminte de datinile și obiceiurile de căsătorie.
   În cadrul programului european Noaptea muzeelor, Muzeul Satului vă invită la un Dialog coregrafic în care veţi avea posibilitatea să admiraţi şi comparaţi dansul Căluşului cu cel irlandez şi cu cel ucrainean.
   Nu vor lipsi nici ansamblurile minorităţilor care ne vor încânta cu portul şi dansul lor.
   Deschiderea oficială a eveniemntului va avea loc vineri, 17 mai, ora 12:00, la Scena Dumitra. Vă așteptăm cu drag!
Programul complet pe

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu