luni, 27 mai 2019

Neoromânesc - Oameni. Istorie. Credință




Lansare de carte 


Seminarul Teologic Greco-Catolic, Oradea 


30 mai 2019




    Asociația Culturală Ars Nobilis vă invită joi, 30 mai 2019, ora 19:00, la lansarea albumului Neoromânesc - Oameni. Istorie. Credință. Evenimentul va avea loc în Aula Magna a Seminarului Teologic Greco-Catolic din Oradea (strada Parcul Traian nr. 20).
    Volumul face parte din proiectul Orașul cu 1000 de chipuri al Asociației Culturale Ars Nobilis și este finanțat de Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Județean Bihor.
    "În cadrul serialului Orașul cu o mie de chipuri aducem în prim planul preocupărilor noastre nu istoria unei clădiri, ci a mai multora, legătura dintre ele fiind făcută de stilul acestora - neoromânesc, de arhitectul care le-a creat, Anton Szallerbeck, și de episcopul sub a cărui păstorire s-au ctitorit toate, Valeriu Traian Frențiu. De aceea, acest volum își propune să povestească aceste istorii mai mult vizual, materialul mult prea vast nepermițând o descriere a istoriei fiecărui edificiu în parte. Așadar, avem un an centenar, avem o tradiție arhitecturală care a avut tocmai acest scop, de a manifesta spiritul întregitor, pe care dorim să o prezentăm în aspectul ei cantitativ”, menționează Rodica Indig, coordonator proiect.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu