marți, 28 mai 2019

Byzantium




Museikon, Alba Iulia 


29 mai - 5 iunie 2019





    Miercuri, 29 mai 2019, ora 18:00, la Museikon va avea loc vernisajul expoziției Byzantium. Expoziția găzduiește o serie de obiecte de cult bisericești, iar cu ocazia vernisajului cei prezenți vor putea asista și la un concert de muzică bizantină.
    Byzantium, eveniment desfășurat în perioada 29 mai – 5 iunie la Museikon, dar sub egida atemporalității, propune viziuni contemporane asupra Bizanțului, materializate prin intermediul diferitelor manifestări și reprezentații artistice și culturale, reunite la inițiativa lect. univ. dr. Sorin Albu pentru a aduce în atenția publicului o mică parte din frumusețea lumii bizantine.
   Școala de cultură și civilizație bizantină de la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și de la Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia deschide astfel privirea spre un orizont autentic. Căci ceea ce rămâne necuprins de ochii omenești, prin expoziția oferită publicului, poate fi pătruns de cântarea îngerească, prin imnurile ce vor putea fi audiate la vernisaj.
   Ne vom imagina așadar, cel puțin pentru o zi, 29 mai 2019, o Alba-Iulia bizantină, celebrând cei 566 de ani de la căderea cetății Constantinopolului, dar nu a civilizației bizantine.
   Acest moment va fi marcat, începând de la ora 9:00, de săvârșirea Sfintei Liturghii la Capela Facultății de Teologie din Alba-Iulia, iar de la ora 18:00 la Museikon, unde vă așteptăm pentru vernisaj și audierea ritmurilor de tradiție bizantină.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu