Muzeul de Istorie Naturală
Sibiu
19 aprilie - septembrie 2019
Vernisaj: Vineri, 19 aprilie, ora 13:00
Curatori:
Dr. Ghizela Vonica, Ana-Maria Păpureanu, Nicolae
Trif, Raluca Bugneriu, Maria Sasu.
Un proverb amerindian spune că "înainte să mănânci, să îți
faci timp să mulțumești mâncării”. Poate suna comic, dar exponatele prezente în
cadrul acestei expoziții temporare vă vor convinge că această zicală este
justificată atunci când guști carne de armadilo, porc spinos, crocodil sau
liliac. Sunteți adeptul entomofagiei (consumați insecte) sau ați soarbe o supă
făcută din sânge de rață?
În lume există tradiții culinare care, pentru unii dintre
noi, sunt inimaginabile. Vă invităm să vizitați expoziția noastră și să
descoperiți aceste ”ingrediente” inedite, exponate din cadrul colecțiilor
Muzeului de Istorie Naturală din Sibiu. Câți dintre noi nu și-ar dori să poată
savura fructe proaspete exotice precum fructe de palmier, semințe de
paharul-maimuței, fructe de baobab și nu numai.
Se spune că foamea este cea care face bucatele bune dar
gastronomia este o artă.
În 2019, Sibiu este Regiune Gastronomică Europeană.
Cu ocazia vernisajului, domnul Conf. Dr. Farm. Ladislau
Rosenberg va susține o prelegere având ca temă Plante culinare sănătoase ale
gastronomiei transilvănene.
Prelegerea va fi urmată de prezentarea bucatelor realizate
în ”cea mai mică și performantă bucătărie din lume”.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu